Victory Grips Tactical – De ultimative grips?

Victory Grips Tactical

Da jeg i sin tid begyndte på crossfit, fandt jeg hurtigt ud af, at der er nogle få stykker udstyr, man ikke kan leve uden. Et speedrope til double unders, og grips til øvelser i barren. I dette blogindlæg kigger jeg lidt nærmere på sidstnævnte, helt specifikt den nye Tactical model fra Victory Grips.Victory Grips Tactical - Samlet sæt

    Tilbehør til grips: Pose til opbevaring (venstre) og svedarmbånd (højre).

Victory Grips laver en tilbehørspakke bestående af en matchende pose og et par matchende svedarmbånd. Da jeg i min crossfit taske kun har ét rum, gør posen det lidt lettere at lokalisere (begge) grips og dertilhørende svedarmbånd. Under workouts benytter jeg ofte svedarmbånd, da de forhindrer sved i at løbe fra armene til hænderne, hvor sveden kan mindske grebsstyrken.

Victory Grips Tactical - Inderside

Victory Grips Tactical:  Henholdsvis med indersiden (gullig) og ydersiden (sort) opad.

I posen gemmer sig et sæt Victory Grips Tactical i Freedom udgaven (dvs. uden huller til fingrene). Der findes tilsvarende modeller med 2, 3 eller 4 huller, afhængig af, hvad man er til. Jeg foretrækker personligt Freedom udgaven, da den gør transitioner mellem øvelser lettere.

Design

Modsat tidligere grips, jeg har haft, er indersiden og ydersiden på Tactical serien lavet i forskellige materialer. Ydersiden, altså den side, der er i kontakt med baren, er sort og føles som en mellemting mellem stof og gummi. Ifølge Victory Grips er der tale om en specialudviklet polymer. 

Victory Grips Tactical - Design

Ydersiden af Victory Grips Tactical består af et finmasket net af en specialudviklet polymer.

Den gullige inderside føles helt anderledes. Strukturen er grovere, og overfladen klæber ikke på samme måde som ydersiden.

Victory Grips Tactical - Rem

Indersiden af Victory Grips Tactical består af vævet kevlar.

Selve remmen omkring håndledet består af et 3. materiale. Det har en lys nuance og er blødere end selve grebsfladen. Det ligner til forveksling det materiale, som mine Victory Grips X2 er lavet af.

Victory Grips Tactical - Rem

Remmen omkring håndleddet på Victory Grips Tactical består af et lyst, blødt materiale.

Ligesom andre Victory Grips er lukkemekanismen lavet uden en metalring. Jeg er personligt glad for denne løsning, da jeg tidligere har haft problemer med metalringe, der enten gik i stykker eller var generende under træningen.

Victory Grips Tactical - Lukkemekanismen

Lukkemekanismen på Victory Grips Tactical er (ligesom andre Victory Grips) lavet uden brug af en metal ring.

Den sidste detalje der bør nævnes omkring Victory Grips Tactical er, at de er tynde. Altså virkelig tynde. Meget tyndere end andre grips, jeg har prøvet. Ifølge Victory Grips, skulle de være 1,3 mm. tykke, hvilket stemmer fint overens med mine målinger. Det smalle design et valgt med henblik på at muliggøre den bedste muligt kontakt med barren.

Victory Grips Tactical - Tykkelse

Her ses tykkelsen af Victory Grips Tactical i sammenligning med en tændstikæske.

Victory Grips Tactical - Tykkelse i sammenligning med en anden model

Her ses tykkelsen af Victory Grips Tactical (mørk, øverst) i sammenligning med X2 modellen (lys, nederst).

Performance

For at kunne danne et indtryk af, hvordan Victory Grips Tactical performer relativt til andre typer af grips, allierede jeg mig med min bror, der har et sæt Victory Grips i læder. Hertil kommer, at jeg selv havde et sæt Victory Grips X2 i forvejen.

Victory Grips Tactical - Modellen sammenlignet med andre modeller

Som sammenligningsgrundlag til Victory Grips Tactical (til højre) ses her Victory Grips i læder (til venstre) samt Victory Grips X2 (i midten).

Jeg havde på forhånd læst en række udenlandske anmeldelser af Victory Grips Tactical, der roste dem for grebet, så forventningerne var tårnhøje, da jeg tog fat om barren. Og lad mig sige det med det samme – Victory Grips Tactical har det vildeste greb, jeg nogensinde har prøvet. De nærmest klistrer til barren, og det er uanset, om man benytter kalk eller ej.

Hvor andre grips, jeg har prøvet, kun hjælper i forhold til at beskytte hænderne, vil jeg påstå at Victory Grips Tactical rent faktisk øger grebet i forhold til ikke at bruge grips.

Oven i hatten er kontakten til barren god takket være den lave tykkelse. Den medvirker dog også, at Victory Grips Tactical ikke føles lige så blød som Victory Grips X2. Nogle vil derfor finde X2 mere behagelig at bruge; men går man efter det bedste greb, så er Victory Grips Tactical den klare vinder.

Victory Grips Tactical serien er en anelse dyrere (knap 20%) end de tilsvarende læder og X2 modeller. Victory Grips hævder til gengæld, at de holder 2.5 gange længere, så såfremt disse tal holder, så er de langt billigere i længden. Jeg har på nuværende tidspunkt haft mine Victory Grips Tactical i et par uger, og de viser absolut ingen tegn på brug. Modsat kunne man sagtens ane ældning af materialet på X2 modellen efter samme brug.

Konklusion

Victory Grips Tactical har det suverænt bedste greb af alle grips, jeg har prøvet til dato. Det medvirker dog også, at de kan være lidt hårdere ved hænderne sammenlignet med blødere grips, såsom Victory Grips X2. Det gælder især øvelser som bar muscle ups, hvor hænderne er meget i bevægelse under øvelsen. Omvendt er det sublime greb en stor fordel, når der skal laves mange pull ups og toes to bars.

Hvilket grip der er det bedste, det er ultimativt en smagssag. Det handler i høj grad om, hvorvidt man ønsker det øgede greb, som Victory Grips Tactical muliggør, eller om man foretrækker den ekstra komfort som blødere grips, såsom Victory Grips X2 tilbyder. Personligt er Victory Grips Tactical blevet mine foretrukne grips til nærmest alle øvelser – måske lige med undtagelse af bar muscle ups.

Emil Haldrup Eriksen, crossfitter fra Snedkeriet i Århus.​