Kom godt i gang med din vintertræning

Vintertræning - Godt i gang

Vi kender det alle sammen. Dagene bliver lidt kortere, det bliver hurtigere mørkt, og uret skal lige sættes 1 time tilbage. Du skal til at hente den varme jakke frem fra loftet. Mange oplever dalende motivation og lyst til at bevæge sig i takt med, at temperaturen falder. Selvom det er fristende at putte sig i sofaen med en varm kop kaffe, så skal vintertræningen stadig passes, det hjælper nemlig i høj grad på humøret. At fastholde rytmen i sin vintertræning kan kræve lidt mere af dig. 

Når vinteren står for døren, så følger der for de fleste mennesker en lang række aktiviteter. Det være sig arrangementer i form af familiekomsammener, julefrokoster og selvfølgelig juleaften, men derfor skal træningen stadig flettes ind i kalenderen. Det vil gøre, at du kan du spise lidt mere and og tage en ekstra portion af de brune kartofler med god samvittighed. Det skal dog tilføjes, at det ikke betyder så meget for din kondition, hvis du tager et par uger uden træning. For nogle mennesker kan det til gengæld være nemmere at bevare sin træningsrutine i stedet for at genfinde den.

Her får du nogle gode idéer til, hvad du kan tage på, når du begiver dig i gang med vintertræningen. Med det rigtige tøj så bliver træningen en del mere behagelig i de kolde vintermåneder.

 

Større krav til tøjet ved din vintertræning – opnå den rette varmebalance

En løbetur er en af danskernes foretrukne motionsformer. Det er let tilgængeligt, kræver ikke en helt masse udstyr eller remedier, og du kan selv kontrollere tempo efter lyst. 

Det der er enormt vigtigt at være opmærksom på, når du løber om vinteren er, at din påklædning er opbygget i lag. Dette bidrager til at du kan opnå den rette varmebalance, når benene flyver hen ad de danske veje.

Det inderste lag

Inderst på kroppen kan du tage en tætsiddende svedtransporterende undertrøje på, der lukker varmen ind og sikrer komfort. Det vil være nærliggende og hensigtsmæssigt at tage en undertrøje med elastiske elementer på. Det er behageligt at løbe med og holder godt på varmen.

Du kan se et udvalg af undertrøjer til det inderste lag her: 

 

Mellemlaget

Det centrale formål med mellemlaget er at opnå den bedst mulige varmeisolering. Laget skal samtidig være svedtransporterende, så du sikrer dig imod våde svedpletter, der kan forårsage kulde. Hvor varmt du foretrækker mellemlaget skal være, det er individuelt og vil afhænge af temperaturen. 

Hos Performance Gear anbefaler vi dette kvalitetsprodukt fra Under Armour, der både er fleksibelt og holder på varmen.

Søger du et lækkert og varmt mellemlag, så kan du se et godt eksempel på det her:

 

Det yderste lag

Afslutningsvis skal du naturligvis iklædes et yderlag, der fuldender dit løbe-outfit. 

Det er væsentligt, at dit yderste lag er vindtæt, så du beskytter hele din krop mod den potentielt kolde vind. 

Derudover kan det være en god idé at overveje at tilføre reflekser til dit yderste lag eller i hvert fald at anskaffe en trøje, der har reflekser i forvejen. Det bliver hurtigt mørkt, og det er en god idé at være ekstra tydelig. 

Til det yderste lag har vi også et stort udvalg, og det kan ses her: Mænd og Kvinder.

Vintertræning - Jakke som yderlag

Gode alternativer til træningstøj til vintertræningen 

Når de kolde vintermåneder kommer, så er det vigtigt at være forberedt. 

Det gælder ikke kun med træningstøjet, men det er også væsentligt med de små detaljer, der er med til at gøre træningen til en god oplevelse. Herunder noget som man har lyst til at gentage, når kulden bider, og det bliver mørkt udenfor. 

Hos Performance Gear er vi opsatte på at give jer de bedste forudsætninger for at have det bedste udstyr, og det gælder selvfølgelig også tilbehør.

Hertil har vi produkter som huer, handsker, strømper, sportstasker og meget mere til både mænd og kvinder.


De mange fordele ved vintertræning

Når dagene forkortes og mørket kommer snigende tidligere end normalt, kan det have en påvirkning på dit humør. 

Udtrykket “vinterdepression” er blevet en større del af danskernes bevidsthed, da der er betydeligt flere danskere, der har det svært og tenderer til deprimerede om vinteren. 

Som forebyggelse for depression, faldende motivation og generelt mental sundhed, så er motion og aktivitet en essentiel faktor. Fysisk aktivitet og træning er med at påvirke dit humør positivt. Når kroppen træner og presses, så produceres der endorfiner. 

Endorfin er kroppens egen morfin og giver en følelse af energi og overskud. Samtidig mindskes stresshormonet kortisol, hvilket gør, at du bliver mere afslappet. 

Træning i alle former og udstrækninger bør inkorporeres i din dagligdag for at bekæmpe negative tanker og påvirke dit humør og mentale helbred positivt. 

I Danmark er motion og aktiviteter stadig i stor fremdrift, hvor den danske foreningskultur skinner igennem.

For at visualisere og skabe overblik over danskernes motionsvaner, så har vi hos Performance Gear udarbejdet en interaktiv grafik, der beskriver, hvordan sportssituationen ser ud i Danmark lige nu.

Vintertræning - Fordeling af sportsgrene

Af den grafiske fremstilling fremgår det at fodbold dominerer motionsforeningerne i Danmark efterfulgt af gymnastik, der også inkluderer diverse løbeklubber. Aktiviteter såsom golf, håndbold og badminton har også stor tilslutning blandt danskerne. For større billede så kan diagrammet ses her:

 
Vintertræning - Populære motionsformer i 2021
 
Dykker man nærmere ned i ovenstående data ses det, at særligt gåture/vandre, styrketræning og løb er populært som motionsform for de voksne i Danmark. For større billede så kan diagrammet ses her:
Fælles for de mest populære sportsgrene er, at de primært finder sted udendørs, hvorfor det er vigtigt med den rette påklædning til din vintertræning.