✓ Kundeservice tlf 93 30 46 46     ✓ Prismatch og 90 dages gratis ombytning     ✓ Fri fragt ved kun 499.-     ✓ dag-til-dag levering

Træningstips til en tidspresset hverdag

apr 19, 2019

ningstips til en tidspresset hverdag

Personlig træner og underviser på Fitness Institute, Rikke Hansen giver i denne artikel fire træningstips til, hvordan du kan optimere din tid i fitnesscenteret. 

1) Lav en plan

Hav en plan for, hvad du gerne vil træne inden, du tager afsted. Skal du først til at finde ud af det, når du er i centeret, bliver det hurtigt ustruktureret træning på må og få – og denne tager længere tid, end man lige tror. Få en af instruktørerne i centeret til at vejlede dig, eller find et godt helkropsprogram på nettet. Der er så meget inspiration at hente – hvis man søger det. 

2) Tag tid på dine pauser – og lad telefonen ligge

En rigtig tidsrøver i centeret kan være for lange pauser. En af de store tidsrøvere for mange er deres telefon. Det er fristende at tage den frem mellem sets for at få tiden til at gå. Dette kan ofte resultere i en for lang pause, hvilket ikke blot forlænger træningstiden, men kan også nedsætte træningsudbyttet. Sæt tid på dine pauser – typisk 60-90 sekunder, og brug i stedet pausen på dynamiske stræk. Er du afsted med din træningsmakker, så aftal pauselængden for inden. Så undgår du der går hønsegård i den, og dermed en masse spild tid, og du har ikke fået lavet, hvad du ville – eller i har været der meget længere end nødvendigt. Tag hellere snakken med en kaffe i hånden bagefter, hvis tiden er til det. 

3) Anvend superset og lignende

I stedet for at træne én øvelse ad gangen, kan du med fordel ”supersette” to øvelser. Dvs., at du eksempelvis først udfører 10 gentagelser af en øvelse og derefter – uden pause – 10 gentagelser af en anden øvelse, der ramte muskler på den modsatte side af leddet (Eksempel pres (brystpres og træk (1-arm row).  Herefter holder du 1 minuts pause. De hårde supersæt tager kun halvt så lang tid, og forbrænder det samme antal kalorier.

4) Brug flerledsøvelser

Hvis tiden er knap, så er det en rigtig god ide at prioriterer flerledsøvelser (squat, lunges, brystpres, siddende træk og lignende), da de er isolationsøvelserne (bicepscurl, side løft og lignende) absolut overlegen. De involverer mere muskelmasse, hvilket resulterer i, at du vil kunne træne med en højere belastning – og dermed får et større træningsudbytte. Det resultat, som vi får af vores træning, afhænger jo af den indsats, som vi ligger i den. Så vi kan lige så godt prioritere den type træning, hvor vi laver mest arbejde, og involverer mest muskelmasse, på samme tid. Løfter du mere, så udsætter du kroppen for en større belastning under træning, og det kan ligeledes også medfører en større respons (resultat/udbytte) efterfølgende.

Rikke Hansen

Rikke Hansen er uddannet træningsfysiolog (cand. Scient) med speciale i kvinder og styrketræning. I dag arbejder hun som selvstændig personlig træner, underviser på personlig træner uddannelsen for Fitness Institute  og er landsunderviser og uddannelses-udvikler for DGI.