Disse faktorer bør du se efter ved valg af træningsshorts

Træningsshorts

 

Der findes mange forskellige slags shorts herunder både shorts til træning og shorts til hverdagsbrug. 

Til træning er det vigtigt at vælge de rette, så træningen kan foregå så let så mulig. 

I den forbindelse er der forskellige størrelser og typer af shorts, der er bedst afhængig af vejret og dine personlige præferencer.

Træningsshorts har især stor betydning ved løb og andre udendørs træningsformer, da temperaturen har meget at sige i forhold til den ønskede præstation.

I denne guide tages der udgangspunkt i, hvilke faktorer der er relevante ved valg af træningsshorts.

Derudover bliver du klogere på, hvad du bør holde øje med, når du vælger løbeshorts:

 

Indholdsfortegnelse:

  1. 6 tips til valg af de rette træningsshorts
  2. Valg af træningsshorts til løb
  3. Sådan finder du de rigtige løbeshorts
  4. FAQ

 

6 tips til valg af de rette træningsshorts

Der er flere faktorer at tage højde for ved valg af træningsshorts. 

Udover at dine shorts skal give dig den rette varme, så kan det også være fordelagtigt at se efter andre ting.

Det handler i bund og grund om, hvad du ønsker, at dine træningsshorts skal bruges til, og hvilke funktioner de skal have. 

Har du det godt i det tøj, som du træner i og føler dig veltilpas i det, så vil du også præstere bedre. 

Her er 6 tips, der er værd at holde øje med, når du skal se efter nye træningsshorts:

 

Længde

Hvorvidt du foretrækker den eller anden længde på dine træningsshorts, det kan være meget individuelt. 

Det er muligt at få træningsshorts, der er meget korte og nærmest ligner underbukser. Derudover kan du også købe nogle modeller, der er lidt længere og går ned til knæet. 

Generelt gælder det, at vægten er lavere, ventilationen er bedre og bevægelsesfriheden er højere i korte shorts. Til gengæld kan du risikere, at dine lår slider mod hinanden, hvis du har kraftige lår, og shortsene er for korte. 

 

Lommer

Planlægger du at skulle have dine nøgler med, en gel eller kreditkort med på din træningstur, så tjek dine træningsshorts for at lommerne er tilpas rummelige. Lommen bør kunne lukkes ordentligt for at sikre, at tingene ikke falder ud, når du bevæger dig. 

Du kan med fordel se efter de træningsshorts, der hedder Speedpocket fra Under Armour. De er udviklet med en ekstra stor lomme foran, så du har mulighed for have din telefon eller nøgler uden, at det hopper op og ned.

 

Ventilation

I hydbridshorts er slidser, mesh-paneler og andre ventilationsmuligheder vigtige, så shortsene ikke bliver alt for varme og indelukkede.

 

Inderbukser

Hydbridshorts også kaldet 2-In-1 har indbyggede tights eller inderbukser, der kan erstatte dine almindelige underbukser. De kan også bruges med underbukser indenunder, hvis du foretrækker det. Den type shorts har en super pasform og modvirker de slidsår, som man nemt kan få i helt korte split shorts. 

 

Stræk

Består din træning primært af løb, og foretrækker du i så fald at løbe på asfalt eller på løbebånd, så har strech/stræk ikke den store betydning for dig. 

Er du til trailløb, så er det vigtigt at dine træningsshort og løbeshorts er fremstillet i strækbare materialer. 

På den måde kan benene bevæge sig frit, når du pludselig skal ud i yderstillinger f.eks., hvis du tænker at springe over diverse forhindringer eller laver hurtige retningsskift. 

Stræk eller stretch i træningsshorts kan især være fordelagtigt, når du træner styrketræning, kampsport, OCR eller lignende, hvor du har behov for at komme mere ned i benene. Det kan også være, at du ønsker at lave squads eller lunges som del af din løbetræning, hvorfor det er nødvendigt at benytte træningsshorts, der kan strække sig. Styrkeøvelser kan med fordel implementeres som supplement til løbetræningen, da det vil forebygge skader og forbedre dine løbetider.

 

Afslutning i livet

Mange træningsshort har en bred kant i toppen af bukserne, der er elastisk og kan spændes til med en snor/snøre, som der kendes ved traditionelle snørebånd. 

For ikke at skabe en varmebro så er det vigtigt, at elastikbåndet er lavet i et tyndt materiale. Alternativt kan det være at foretrække med en smallere afslutning i livet

Træningsshorts - Relevante faktorer

 

Valg af træningsshorts til løb

Har du for varme eller kolde træningsshorts på, så vil det påvirke din præstation. 

Uanset dit løbeniveau så vil du komme længere med de rette shorts. Det er derfor vigtigt at vælge et par, så din løbetræning bliver så behagelig og så komfortabel så mulig.

I lette tights og løbeshorts af syntetisk materiale vil du straks mærke, at det bliver væsentligt lettere sammenlignet med tunge bomuldsshorts, der absorberer fugt. 

Når du løber, så stiger temperaturen, og derfor er det vigtigt at klæde sig på, så det passer til temperaturen og tage de rigtige forholdsregler.

Det gælder om skabe det optimale fundament for at kunne yde den bedste præstation i sin daglige træning. Dertil er valget af træningsshorts vigtigt at have for øje, når du skal ud ad døren og løbe din foretrukne løberute.

Det kan f.eks. være nogle tætsiddende træningstights fra Craft såsom:
Craft mænd advance essence short tights – Black

Foretrækker du en kortere variant, så kan du med fordel se efter dem her:
Craft kvinder advance essence 2-in-1 shorts – Black.

Begge par fås i forskellige farver, størrelser og kan købes i lignende varianter til begge køn.

Se vores kollektion af træningsshorts her:
Mænd korte bukser
Kvinder korte bukser

 

Sådan finder du de rigtige løbeshorts

Her ser vi nærmere på løbeshorts, der er en vigtig del af dit løbetøj. Der er stor forskel på, hvilke løbeshorts der er de mest fordelagtige at bære afhængig af varmen. 

I de varmere måneder vil du sikkert foretrække at hoppe i et par lette og luftige shorts, når du skal ud at løbe. Derfor er det for mange mennesker mest behageligt at benytte et par løbeshorts, når solen står og bager direkte ned.

Når temperaturen er omkring 20 – 30 grader, så er det vigtigt at have løbeshorts på, som er åndbare og leder varmen væk fra kroppen. Fokus er i så fald primært på at komme af med varmen og få luft til benene.

Om vinteren hvor temperaturen kan være omkring frysepunktet, så er det afgørende at klæde sig på, så du kan holde varmen. Det er derfor anbefalet at tage lange bukser på, så du får dækket benene og undgår den kolde luft. 

Det er anbefalet at benytte 3 lags-princippet, når du klæder dig på om vinteren. 

Det kan du læse mere om i denne guide, hvor du bliver klogere på, hvordan du kommer bedst i gang med vintertræningen

Det er meget individuelt om, hvorvidt du foretrækker stramme eller løstsiddende træningsshorts. Det er også muligt med en kombination, hvor du har tights under dine løbeshorts.

Der er ingen gyldne regler for, hvilke løbeshorts du skal vælge til den enkelte aktivitet. De korte løbeshorts vil for mange være ideelle til kortere sprintdistancer. Foretrækker du langdistanceløb som f.eks. halvmaraton eller maraton, så vil det være oplagt med korte løbeshorts. Det er anbefalet, da de typisk vil have en let og mere teknisk pasform, der egner sig godt til formålet.  

Træningsshorts - Pasform

Mellemlange løbeshorts er en god kombination af de lange løbetights og de korte shorts. Deres styrke er, at de forener både konkurrencesnittet fra de korte shorts med den robusthed, der er forbundet med løbetights. De er et populært valg og kan benyttes til stort set alle distancer. 

Når du skal finde de rette løbeshorts, så kan du også med fordel se nærmere på indersømmens længde. Det er også vigtigt at kigge efter om shortsene, de er med foring. Løbeshorts med foring kan bæres uden underbukser. 

Det vil sikre dig, at du slipper for, at undertøjet gnaver i huden under løbet og absorberer en masse fugt. 

En lignende kombination er f.eks. at at bruge kompressionsshorts sammen med et par mere løstsiddende træningsshorts. 

 

FAQ 

Hvad kendetegner et par gode løbeshorts?

En af de vigtigste evner ved et par gode træningsshorts til løb er, at de skal være åndbare og kunne afgive fugt.

De skal gerne være fremstillet af syntetiske materialer. Det er f.eks. ikke bomuld, der absorberer meget fugt. 

 

Hvad koster et par gode løbeshorts?

Løbeshorts kan variere meget i pris, så det kommer meget an på, hvilke elementer der er vigtige for dig. Træningsshorts fra kendte mærker er typisk dyrere, men de vil også være mere avancerede i forhold til teknologi og funktioner. 

Du kan med fordel tage et kig på de løbeshorts, der er mærket bedst i test, så du har en idé om kvalitet og pris hænger sammen. 

I denne guide er der taget udgangspunkt i træningsshort inden for mærkerne Craft og Under Armour, da de begge har et stort udvalg af shorts til forskellige ønsker og behov.

 

Har du spørgsmål til valg af træningsshorts, så er du altid velkommen til at kontakte os, så vil vi gøre vores bedste for at hjælpe og rådgive dig. 

Hos Performance Gear har vi et stort udvalg af træningsshorts og løbeshorts til forskellige ønsker og behov, hvorfor vi med stor sandsynlighed også har et par, der passer til dig.