Under Armour Coldgear – intelligent løbetøj, der holder dig varm

Under Armour ColdGear
Tanja Sønderby er til daglig selvstændig personlig træner og fysioterapeut. I hendes virke træner hun både mænd og kvinder i en crossfit box i Aarhus.
Selv træner hun crossfit 3-5 gange om ugen, og funktionelt træningstøj er derfor afgørende for både hendes arbejde og træning.
Vi har bedt Tanja teste et udvalg af Under Armours ColdGear løbekollektion. Læs med her. 
Som personlig træner lever og ånder jeg nærmest i træningstøj, og jeg får derfor testet en del tøj og oplevet hvordan det er at have på – både når jeg hjælper klienter, men i den grad også, når jeg løber og træner crossfit selv.
Jeg er derfor kæmpe fortaler for træningstøj, der er pænt og holdbart, men også intelligent f.eks. svedtransporterende og kulde/varmeregulerende.

Under Armour ColdGear kollektionen

”Når det kommer til flot og funktionelt træningstøj, så er der ingen tvivl om, at et af mine favorit brands er Under Armour.”

Ifølge Under Armour er deres ColdGear designet til at holde dig varm i koldt og køligt vejr, fra -15 til 12+ grader. Derudover udskiller Under Armour ColdGear varme, og transporterer sved og varme væk, når du bevæger dig, så kroppen forbliver en optimal temperatur – Nice!

Jeg kan bedst lide at løbe udenfor og er generelt ikke fan af løbebånd. Det gavner din styrke og mobilitet meget mere at løbe udenfor, og det stiller samtidig større styrkekrav til musklerne. Før i tiden løb jeg sjældent i de kolde perioder, men jeg har erfaret, hvor rart det kan være for kroppen at løbe i det kølige vejr. Det afhænger naturligvis af den rette påklædning, og her har jeg fundet ud af, hvad Under Armour ColdGear tøj kan præstere.

ColdGear tights holder dig varm, når du ikke er i bevægelse

Nyeste skud på stammen af Under Armour Coldgear er deres Reactor Graphic tights. Det er kompressionstights, hvilket betyder, at de fremmer blodcirkulationen i benene – når musklerne får tilført mere ilt, fremmer det ens udholdenhed.

Jeg har haft et par kompressionstights før, og når du får dem på, så sidder de som malet på. Når du begynder at løbe, så er det super rart, da de former sig efter din krop og bevægelse. Derudover så har disse tights en 6 cm bred elastik i hoften, så de glider ikke ned, når jeg bevæger mig, men bliver ved navlen.

Det smarte ved Under Armours ColdGear er deres ’reactor’ system, der gør, at tightsene varmer dig, når du har brug for varmen. Når du så får det for varmt, så begynder de at transportere varmen væk. Jeg er overrasket over, hvor varmt de har holdt mine ben hver gang, jeg løb i dem. Den effekt har jeg ikke oplevet ved andre tights, jeg har ejet.

Som bonusinfo kan jeg fortælle, at tightsene er squat sikre! Så jeg kunne sagtens finde på at løbe i dem for efterfølgende at styrketræne.

En løbetrøje hvor der er kræset for detaljerne

Under Armour ColdGears løbetrøje har virkelig mange features, som jeg er kæmpe fan af! Den er forholdsvis tynd i stoffet, hvilket er rart, da det betyder, at jeg ikke skal have en top indenunder. Trøjen har inderst et ternet stof, og det er netop her, at magien finder sted. Under Armours ColdGear teknologi ændrer sig i funktion alt efter din kropsvarme. Løbetrøjen holdte mig varm på starten af turen, men når du begynder at blive varm og svedig, så transporterer den varmen væk. Det betyder, at kroppen bliver ved med at have en tilpas temperatur på hele løbeturen.

Jeg er særligt vild med to features ved Under Armour ColdGear løbebluse:

Først og fremmest har blusen hul til tommelfingrene, så hænderne holdes varme, og ærmet ikke glider op ad håndleddet og lader kulden kommer ind. For det andet har den en fantastisk krave. Der er et lille spænde i nakken, så du kan stramme kraven ind som et ”halstørklæde”. Der er også et lille tæt ”inder-net”, som du kan tage op om munden/næsen, hvis du løber, når det er køligere eller i kold vind –  se det er smart!

Under Armour ColdGears unikke funktioner

  • Tilpasser sig din kropsvarme
  • Velegnet ned til -15 grader
  • Svedabsorberende og kulde/varmregulerende
  • Former sig efter din krop og bevægelse
  • Gennemtænkte detaljer og holdbare materialer